Blog Inspiratiebrigade: Sulayman el Mathari

Op 31 januari kwamen studenten bijeen om hun projectideeën en vragen te delen voor Students-4-Students. Sulayman, lid van onze inspiratiebrigade, heeft hieronder onderstaande blog geschreven. 

Zij zien, voelen en beleven het als geen ander. Ze kennen het door en door en weten precies waar de pijnpunten ervan liggen. Dientengevolge zijn zij meer vastberaden dan ooit om het in al haar facetten recht te trekken. Voor elkaar, voor ons, voor de volgende generaties. Studenten uit alle uithoeken van het land kwamen verleden week bij elkaar om te brainstormen over hoe zij het hoger onderwijs in Nederland inclusiever kunnen maken en gelijke kansen in het onderwijssysteem kunnen stimuleren.

Als kandidaten van de Students-4-Students campagne, staken zij afgelopen woensdag de koppen bij elkaar op de eerste intervisie bijeenkomst voor studenten, om na te denken over het creëren van een onderwijsomgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden en vele andere steden werden vertegenwoordigd en lieten zich gelden op deze vruchtbare avond. Creatieve en vindingrijke ideeën passeerden de revue. Loepzuiver.

Geflankeerd door de ervaringrijke leden van de inspiratiebrigade en het deskundige panel van de Students-4-Students campagne, werden de kandidaten voorzien van adviezen en aanvullingen waar nodig. De kandidaten werden uitgedaagd om hun ideeën tegen het licht te houden, te bespreken en te overpeinzen. Met resultaat. De jonge creatievelingen hadden duidelijk hun huiswerk gedaan.

Aan het eind van de avond werd, te midden van de uiteenlopende ideeën, duidelijk dat de neuzen allemaal dezelfde kant op staan. Iedereen had zich hier verzameld met één en hetzelfde doel. Het vergroten van kansen op studiesucces, voor iedereen. Het moet en zal gebeuren. Met klinkende woorden en een flinke dosis inspiratie, werd de zitting gesloten.

Vergeet niet voor wie we dit doen.

Geef een reactie