NHL Stenden – Central Perk

Hoe ziet de opzet van dit S4S project eruit?

Central Perk is een plek waar je kunt relaxen, socializen of alledaagse problemen kunt delen. Central Perk biedt inclusie, diversiteit en gastvrijheid aan iedereen. Het is een plek waar creatieve geesten bij elkaar kunnen komen en nieuwe vrienden kunnen maken. Er zijn diverse events, zoals bordspel-avonden en workshops over diversiteit en zelfontwikkeling. Central Perk heeft een vaste locatie in het gebouw van NHL Stenden en is vier middagen in de week geopend voor studenten.

Wat maakt dit project bijzonder?

Central Perk is een fysieke ruimte waar studenten elkaar kunnen ontmoeten op een laagdrempelige manier. Deze ruimte is specifiek zo ingericht dat studenten binnen kunnen lopen met hun alledaagse problemen, kunnen relaxen of socializen met elkaar. Er zijn vier studentassistenten en een stagiaire die ervoor zorgen dat de ruimte 4 middagen in de week open is en voor speciale activiteiten ook in de avond. Wat dit project uniek is, is dat dit een fysieke ruimte betreft die specifiek als doel heeft om studenten met al hun verschillen een plek te bieden en aandacht te schenken aan bepaalde vraagstukken. Dat maakt deze ruimte anders dan bestaande ruimtes binnen de instelling.

Hoe draagt het project bij aan inclusie?

Door in Central Perk diverse activiteiten te organiseren, zoals de Movie NightWindow Christmas Painting en het 24 hour Lock-Up event, bieden we studenten een ruimte waar ze buiten het studeren zichzelf kunnen zijn en deel kunnen nemen aan laagdrempelige activiteiten om zich zo meer thuis te kunnen voelen binnen hun onderwijsinstelling.