HvA – SESI Community Center

Hoe ziet de opzet van dit S4S project eruit?

SeSi Community Center is een projectorganisatie binnen de HvA die zich inzet voor het bevorderen van inclusieve onderwijsprogramma’s en een inclusieve leeromgeving. SeSi staat voor Student Engagement en Social Impact, dit zijn dan ook de belangrijkste pijlers van de organisatie. Wij zijn een fysieke community center waar studenten ‘in the lead’ zijn bij het ontwikkelen en organiseren van programma’s gericht op sociale rechtvaardigheid/ maatschappelijke betrokkenheid en studentbetrokkenheid.

Wat maakt dit project bijzonder?

Studenten zijn bij SeSi ‘in the lead’ als het gaat om het ontwikkelen en organiseren van programma’s gericht op sociale rechtvaardigheid/ maatschappelijke betrokkenheid en studentbetrokkenheid. Ze nodigen hierbij alle lagen van de onderwijsinstelling uit om reflectie in actie om te zetten. Van het CvB, de opleidingsmanagers, docenten tot studenten. Er is een bewuste keuze om studenten (mede)verantwoordelijk te maken voor de organisatie.

Hoe draagt het project bij aan inclusie?

Door studenten ‘in the lead’ te zetten krijgen studenten een gevoel van eigenaarschap en het gevoel dat zij uitmaken van een gezamenlijke beweging waarin ze op een positieve manier verandering teweeg kunnen brengen binnen hun opleiding. Het organiseren van deze events en het bieden van deze ruimte draagt bij aan de deuren openen voor geluiden en perspectieven die anders wellicht niet snel zichtbaar zouden zijn.

Foto van het team:

Samir El Hadaoui | Amber Auf der Springe | Gwen Obasuyi | Manja Opdam
Niek Putman | Charlotte Kemmeren | Fabienne Batista Morais
Elizabeth Danisman | Nadia Kaddani