S4S Community meet-ups 2020

Van 5 t/m 7 oktober en van 7 t/m 9 oktober biedt ECHO weer speciaal voor betrokkenen van Students-4-Students projecten een meerdaags trainingsprogramma aan. Door de Corona-maatregelen is de groepsgrootte deze keer max. 12 deelnemers. Tijdens de week van 5 t/m 9 oktober wordt dus twee keer achter elkaar hetzelfde programma aangeboden om in passende en zo klein mogelijke groepen te kunnen werken. Want, veiligheid en gezondheid staat natuurlijk voorop!

Onder begeleiding van ECHO kunnen jullie, jullie mede-projectleiders en/of betrokken studenten in dit traject oefenen met werkvormen die diversiteit en inclusie in de praktijk tastbaar maken. Door middel van verschillende interactieve train-de-trainer activiteiten op basis van de Active Citizens methode, zal worden ingezet op het faciliteren van een proces van bewustwording. In dat traject biedt ECHO kaders, training, praktijkervaring en intervisie.

In een halve week worden verschillende interactieve werkvormen aangereikt om met thema’s als identiteit, community en duurzame verandering op lokaal en globaal niveau aan de slag te gaan. Het unieke aan deze meerdaagse is dat jullie zelf aan de slag gaan met verschillende werkvormen en de ruimte krijgen om deze vanuit eigen ervaring, inzicht en expertise in te vullen. Zelf workshops ontwikkelen en faciliteren krijgt dan ook een centrale rol.

Deze twee S4S Trainingsmeerdaagse programma’s vinden beide plaats op locatie Duinmanege van Poelenburgh, Duinweg 129, 1871 AH te Schoorl.

Programma

Maandag 5 oktober, van 12:00 – 19:00 uur.
Thema: ‘Mijn identiteit’

  • Reflectie op eigen identiteit
  • Bewustwording van de invloed die deze identieit heeft op D&I in de praktijk
  • Begrip van kaders en concepten om hier effectief mee om te gaan

Dinsdag 6 oktober, van 09:00 – 19:00 uur.
Thema: ‘Mijn ongemak’

  • Bewustwording van eigen blinde vlekken
  • Inzicht om hier constructief mee om te kunnen gaan
  • “Getting comfortable with the uncomfortable”

Woensdag 7 oktober, van 09:00 – 12:30 uur.
Thema: ‘Mijn expertise’

  • Bewustwording van de eigen invloedsfeer en hoe daar strategisch in te handelen
  • Begrip van verbanden tussen individuele handelingen en institutionele veranderingen
  • Reflectie op opgedane kennis en expertise.

Dezelfde opzet van het programma wordt aangeboden op woensdag 7 oktober vanaf 13:00 uur tot vrijdag 9 oktober om 13:00 uur.

Deze dagen worden volledig verzorgd (inclusief drinken, lunch, diner, ontbijt en overnachting) in het kader van S4S. Hier zijn dan ook geen extra kosten aan verbonden. Het is niet verplicht om te blijven logeren op locatie (er worden slaapzalen beschikbaar gesteld), en het is ook mogelijk om op eigen kosten een hotel in de buurt te boeken. Heb je interesse? Meld je dan aan door deze aanmeldlink in te vullen. Voor eventuele overige vragen kun je contact opnemen met Josefien@echo-net.nl.

Geef een reactie