Uitnodiging tot voordrachten ECHO Award 2020

Met veel genoegen nodigen wij hogescholen en universiteiten in Nederland uit om studenten voor te dragen voor de ECHO Award 2020, een prijs voor excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. Vanaf vandaag kunt u studenten voordragen voor de categorieën ECHO Award HBO, ECHO Award WO, Loyens & Loeff Tax and Law Award en Bèta Techniek Award.

Dit jaar staat in het teken van het 20-jarig jubileum van de ECHO Award. Naar aanleiding hiervan heeft ECHO de gelegenheid genomen om de criteria en voordrachtsprocedure te herzien in de context van een veranderend maatschappelijk debat over diversiteit en inclusie en de impact hiervan op de Nederlandse samenleving anno 2020.

Over de ECHO Award

Studenten die in aanmerking komen voor een ECHO Award zijn succesvolle studenten met een niet-westerse achtergrond die zich onderscheiden vanwege hun ondernemende instelling, organiserend vermogen, actieve maatschappelijke betrokkenheid en constructieve aanpak in uitdagingen gerelateerd aan uitsluiting. Klik hier voor meer informatie over de criteria.

De winnaars worden beloond met een volledig verzorgde Summercourse van 6 weken aan UCLA in de Verenigde Staten in 2021. Zij worden gekozen door een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van mevrouw Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie. De deadline voor het inleveren van voordrachten is vrijdag 25 september 2020.

Ondersteuning voordrachtsprocedure

Dit jaar biedt ECHO extra ondersteuning aan instellingen om inspirerende en getalenteerde studenten te vinden voor de ECHO Award. Dit doet ECHO op basis van de ECHO community, die bestaat uit actieve jongeren die zich bewegen in diverse studenten netwerken. ECHO doet een oproep aan leden van de ECHO community om studenten die in hun beleving voldoen aan de criteria van de ECHO Award aan te melden bij ECHO. Indien er onder aanmeldingen studenten zijn die aan uw instelling studeren, neemt ECHO contact met u op om deze talenten onder uw aandacht te brengen voor een eventuele voordracht. Instellingen bepalen uiteindelijk zelf welke kandidaten zij daadwerkelijk voordragen.

Bekendmaking winnaars: uitreiking ECHO Award 2020

De uitreiking van de ECHO Award vindt plaats op dinsdag 8 december.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de criteria.

Kik hier voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Klik hier voor de agenda.

Klik hier voor veelgestelde vragen.

Voor overige vragen of informatie kunt u contact opnemen met Pravini Baboeram: pravini@echo-net.nl of 06-23079310.

Geef een reactie