‘Het doel van VU Family is dat je er later ook wat aan hebt’

Op 9 januari 2020 is het interview van het S4S studentenproject VU Family gepubliceerd in het universiteitsblad van de Vrije Universiteit. VU Family is opgericht met een subsidie van Students-4-Students, een campagne voor inclusief onderwijs. De vereniging is voor iedereen, als je maar interesse hebt om verschillende culturen te leren kennen en om deel te worden van een community. VU Family wil ongeveer elke maand een evenement organiseren, van diners en netwerkworkshops tot trainingen om betere academische teksten te schrijven.

“De VU is een studentenclub rijker, VU Family. ‘Onze vereniging wil dat álle studenten zich thuis voelen op de VU en richt daarvoor families van studenten op’, aldus bestuurslid Nawid Farhad.

Families? Wat bedoel je daarmee?
“Families zijn groepjes van vier tot vijf studenten met diverse achtergronden. Als leider is er een ouderejaars, die is het aanspreekpunt voor de eerstejaars in de familie. Eerstejaars willen netwerken, om te leren hoe het studentenleven en het universitaire leven werken. De ouderejaars helpt ze daarbij.”

Is het vooral voor studenten van wie de ouders zelf niet gestudeerd hebben?
VU Family wil een warm thuisgevoel creëren voor álle studenten. Maar de eerstegeneratiestudenten zijn wel een belangrijke doelgroep. Zij hebben niet van hun ouders meegekregen wat studeren is, alles wat om de colleges heen gebeurt. Een belangrijk doel is dat zij minder uitvallen in het eerste jaar, door hen zich te laten thuis voelen, te leren netwerken en sneller de academische vaardigheden te leren.”

Kijk hier voor de link naar het gehele artikel in advalvas!
VU Family is te vinden op Facebook en Instagram.

Geef een reactie