Expositie: ‘Wie vertelt mijn verhaal?’

Wie vertelt mijn verhaal? Wie mag spreken en wie is zichtbaar?

De universiteit Utrecht houdt zich steeds meer bezig met diversiteit en inclusie. Van hogerop wordt er flink gediscussieerd over hoe er een meer inclusieve universiteit gecreëerd kan worden waar ruimte is voor verschillende identiteiten en achtergronden.

In de expositie ‘wie vertelt mijn verhaal’ wordt diversiteit en inclusie terug gebracht tot het narratief: zes studenten zijn kritisch aan het woord over hun ervaringen door middel van kunst en verhaal. In de vorm van audio, beeld, woord- en schilderkunst bevragen zij wat representatie, (on)toegankelijkheid en uitsluiting voor hen betekent. Julia Boer, Djatá Bart-Plange, Steff Geelen, Tamar Den Blijker, Véronique Martins Cabral en Amelie Eckersley zoeken ieder hun weg door de universiteit en onderzoeken vragen als: welke rol speelt gender binnen een instituut? hoe verhoudt de koloniale geschiedenis zich tot de universiteit? En waar is er plek voor mijn verhaal? Hun werk nodigt uit om in dialoog te gaan over wat diversiteit en inclusie binnen de universiteit betekent.

Deze expositie is onderdeel van de Onderwijsparade 2019 over Diversiteit & Inclusie op 7 maart 2019.

  • De onderwijsparade: 13:00- 18:00 uur
  • Officiële opening expositie: 15:00 uur
  • Academiegebouw, Domplein 29 Utrecht

Aanmelden kan hier: https://www.uu.nl/agenda/onderwijsparade-2019

De expositie is samengesteld door Jasper Albinus, Simone Aumaj en Diotima Matthijsen. Zij maken onderdeel uit van Work In Progress, een platform dat door middel van workshops en kunst wil bijdragen aan het vraagstuk: hoe creëren we een inclusieve universiteit?

 

Geef een reactie