Activiteiten

Om alle geïnteresseerden van S4S activiteiten zo goed mogelijk te ondersteunen, biedt ECHO gedurende de periode 2017- 2021 de volgende activiteiten aan:

ONLINE PORTFOLIO’S 
ECHO ontwikkelt portfolio’s van bestaande en nieuwe S4S projecten, zodat u zich kunt laten inspireren en informeren door diverse binnenlandse én buitenlandse S4S projecten. Op deze manier kunt u erachter komen wat andere onderwijsinstellingen doen om bij te dragen aan een meer inclusieve leeromgeving met de student in de hoofdrol. De portfolio’s bevatten inhoudelijke informatie over het project met betrekking tot onder andere de aanleiding, doel, programma-ontwerp en behaalde resultaten. Tevens geven de portfolio’s u een visuele impressie van de diverse projecten door middel van diverse foto’s en video’s. Ga naar de pagina good practices en neem een kijkje in de portfolio’s van bestaande S4S projecten.

PERIODIEKE BIJEENKOMSTEN
Regelmatig organiseert ECHO bijeenkomsten voor professionals vanuit onderwijsinstellingen en voor studenten die geïnteresseerd zijn in het indienen van een projectvoorstel in kader van de campagne S4S.  Alle geplande bijeenkomsten zijn gericht op ondersteuning bij de voorbereiding van projectaanvragen en staan in het teken van kennisdeling- en overdracht, leren van successen en uitdagingen, community vorming en community versterking. Ga naar agenda voor een overzicht van alle bijeenkomsten en noteer de geplande data alvast in uw agenda!

INSPIRATIEBRIGADE
De inspiratiebrigade is een groep studenten die dienen als bron van inspiratie voor geïnteresseerden van S4S activiteiten. De inspiratiebrigade bestaat uit circa 10 studenten en net afgestudeerden die als ‘critical friend’ meedenken, aansluiten bij bijeenkomsten en vragen beantwoorden via Facebook en LinkedIn. Zij houden geïnteresseerden tevens op de hoogte door middel van live-streams, blogs en vlogs gedurende het traject van de S4S campagne. Op deze manier slaan de leden van de inspiratiebrigade een brug tussen idee en praktijk en kunnen aanvragers gebruikmaken van de kennis en inzichten van studenten. Bekijk hier alle deelnemers van de inspiratiebrigade.

EVALUATIE EN RAPPORTAGE
In kader van het belang van verduurzaming van de S4S projecten zal ECHO een belangrijke rol innemen bij de evaluatie en rapportages van de opbrengsten van de geselecteerde  S4S projecten.